Student

Vill du vara med och bidra med din kompetens för alla våra djur runt om i hela Sverige? Vill du vara en del av vårt viktiga uppdrag som delvis innefattar att bedriva akut djursjukvård dygnet runt, året om? Distriktsveterinärerna är en del av Jordbruksverket och har officiell status. Det innebär att vi bland annat kan utfärda internationella intyg enligt gällande EU-krav och utför gränskontrolluppdrag.

 

Med vår breda samlade kompetens och stora engagemang för djurens hälsa gör vi veterinärer, djursjukskötare, djurvårdare och administratörer vårt bästa för att djuren ska få bästa tänkbara service och omvårdnad. Vi tycker att din kompetens är viktig!

Praktik

Vad roligt att du är intresserad av att göra praktik hos oss! Vår målsättning är att praktikperioden ska vara ett positivt utbyte som gagnar såväl Distriktsveterinärerna som dig som praktikant.

Vem kan söka praktik?
Du som är över 18 år och läser på universitet/högskola eller gymnasium och där utbildningen ligger i linje med våra långsiktiga kompetensbehov. Det är viktigt att du är försäkrad via skolan. Vi kan erbjuda olika fokusområden för våra praktikanter. Vad är just du intresserad av att lära dig mer av under din praktik? Fyll i en intresseanmälan så skickas den vidare till önskat praktikområde. Välkommen att kontakta oss via en intresseanmälan.

Examensarbete

Du kan i samarbete med oss skriva ditt examensarbete och vi kan eventuellt hjälpa dig med ämne. Lämna en intresseanmälan där du skriver vad du vill skriva om eller att du är intresserad av eventuella förslag på ämnen.

Särskilt tillstånd

Som veterinärstudent eller djursjukskötarstudent kan du under vissa förutsättningarna arbeta inom djurens hälso- och sjukvård.

Veterinär
Bestämmelserna gäller både för svenska veterinärstudenter och för studenter på andra veterinärutbildningar som är godkända inom EES eller Schweiz. Vad du får göra beror på hur långt du har kommit i din utbildning. Du kan läsa mer om det på Jordbruksverkets hemsidalänk till annan webbplats

Djursjukskötare
Som djursjukskötarstudent finns olika alternativ för dig efter årskurs 2. Vad som gäller kan du också läsa på Jordbruksverkets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.