Jobba hos oss - Gotland

Välkommen till Distriktsveterinärerna Gotland – Mängder av djur i fantastisk miljö på Sveriges största ö

Vår verksamhet
Flera saker är unikt med vår mottagning, att vi finns på en ö som dessutom är Sveriges största är speciellt i sig. Antalet djur per invånare är högt från produktionsdjur till häst och smådjur vilket gör att behovet av djursjukvård är stort inom alla djurslag. Vi är en av landets största mottagningar med 14 veterinärer och sex djursjukskötare som är stolta över vår höga kompetens och förmåga att ständigt utvecklas för att möta den ständigt ökande efterfrågan. Vår mottagning ligger i Roma mitt på ön tjugo minuter från Visby. I Burgsvik på södra ön finns vår filial för fältverksamheten.

En dag hos oss
Våra dagar börjar med gemensamma korta avstämningsmöten med planering för dagens aktiviteter . På telefontiden besvaras samtalen i huvudsak av djursjukskötare eller djurvårdare. Vi är noga med att ha gemensam frukost varje dag och vi har en inarbetad mötesstruktur för att hålla ihop och föra verksamheten framåt. Mot eftermiddagen när fältgruppen börjar återvända till mottagningen samlas vi ofta kring dagens händelser och det brukar oftast bli en pratstund i fikarummet även på eftermiddagen. Hos oss finns det alltid någon att fråga om hjälp om det behövs. Som veterinär ingår även beredskap i tjänsten, vi är alltid minst två stycken samtidigt vilket skapar en extra trygghet, en jobbar med inriktning mot fält och den andra med inriktning mot smådjur. Som medarbetare hos oss finns möjlighet att utvecklas på alla områden inom såväl nöt, häst, lamm och smådjur. Sommartid ökar djurbeståndet med alla turister som kommer till ön.

Vad kan Gotland erbjuda?
Gotland är inte bara ett paradis för turister utan även en underbar plats att bo på. Trots ö-läget finns här allt att tillgå, från högskola, vård och omsorg till kulturliv, nöjesliv och shopping. Antalet entreprenörer och egenföretagare är enormt, här vimlar av initiativtagare som driver ön framåt i positiv anda. Sommartid är det full fart på ön medans ett behagligt lugn infinner sig höst och vinter. Friluftslivet är oändligt och aktivitetsutbudet är stort. Kommunikationer till och från ön går via båt alternativt flyg som tar dig till Arlanda eller Bromma på 30 min, i perioder går även flyg till Göteborg, Ängelholm och Östersund. Se www.gotland.selänk till annan webbplats eller www.gotland.comlänk till annan webbplats för mer information.

Bilder publiceras inom kort