Jobba hos oss - Nerike

Välkommen till Distriktsveterinärerna Nerike – Mitt emellan Stockholm och Oslo

Vår verksamhet
Vår mottagning finns i den trevliga staden Lindesberg 4 mil norr om Örebro. Vi arbetar en hel del med smådjur men är även duktiga på häst. I gänget är vi just nu fem stycken tillsvidareanställda veterinärer med ytterligare två stycken som förstärker i höst. Hos oss har vi utrymme för 7-8 fastanställda veterinärer, 2 djursjukskötare och 2 djurvårdare. Vi har en väldigt fin sammanhållning inom arbetsgruppen, vilken bidrar till arbetsglädje i det dagliga. Vi tycker det är viktigt med kamratskap laget runt! Vår utrustning är modern och vi har digitalröntgen, dentalröntgen, ultraljud och operationsmottagning. Vårt distrikt är normalstort med ungefär 1,5 timmars bilresa som längst. Våren 2018 flyttar vi in i sprillans nybyggda lokaler, där hygien, flöde och utrymme blir våra styrkor.

En dag hos oss
Hos oss delar vi på beredskapen och arbetar enligt en arbetsmiljövänlig beredskapsmodell som vi kallar Sörmlandsmodellen. Den innebär att man jobbar fyra vardagsnätter på rad och är ledig dagtid. Detta följt av en vanlig beredskapshelg. Därefter är man totalt beredskapsbefriad i sju veckor. (Detta på åtta veterinärer.) Eftersom det är rent ”nattjobb” så blir veterinären garanterad både vila, lugn och återhämtning. På natten finns även ett stödsystem som kallas Kollega i Beredskap och innebär att man under beredskapstid alltid kan ringa till annan jourhavande Distriktsveterinär ifall man behöver bolla lite tankar kring en patient. När man är beredskapsbefriad och bara jobbar dagtid har man antingen förbokade smådjurspatienter (operationer, tand, utredningar) eller har man de dagakuta fallen som både kan vara stora och små djur.

Vad kan Nerike erbjuda?
Nerike är ett stort område och har massor att erbjuda. Här finns allt från hundklubbar, ridskolor och gym till affärer och restauranger. Utflyktsmålen är många och Lindesberg erbjuder småstadliv direkt invid landsbygd, med endast 30-40 minuter till Sveriges 6:e största stad – Örebro. Lantliv eller uteliv, välj fritt!
Se www.lindesberg.selänk till annan webbplats för mer information.

Vill du veta mer om oss som arbetsplats? Ta gärna kontakt med mig.

Hannah Uppström

010-122 86 47

hannah.uppstrom@dv.sjv.se