Jobba hos oss - Falköping

Välkommen till Distriktsveterinärerna Falköping

 

Vår verksamhet

Falköping är en av Sveriges mest kotäta kommuner. Vi har en trevlig blandning av de stora expanderande mjölkgårdarna och mindre mjölkgårdar samt även många köttdjursbesättningar. På senare år har vi även växt och utvecklats på både häst och smådjur mycket tack vare erfarna och kunniga kollegor och en stabil personalsituation.

Vi ägnar oss mycket åt profylaktisk planerad gårdsrådgivning där vi blir ett bollplank för bonden lika mycket som behandlande veterinär. Flera av kollegorna har ett antal gårdar där de har besättningsservice och/eller ViLA-mjölk.

På smådjurssidan har vi ny utrustning i form av röntgen och blodanalysapparater samt en erfaren smådjurskollega som jobbar en dag i veckan hos oss vilket har utvecklat oss mycket. Vi gör en hel del operationer och medicinska utredningar. Inom kort kommer vi att bygga ut mottagningen för att bättre få plats och ett ännu bättre flyt i arbetet.

På häst gör vi mycket tandundersökningar och två av oss har gått alla delkurserna i hästtandvård på SLU. En av kollegorna har dessutom ett specialintresse för hästsemin och har egen seminstation hemma hos sig där den veterinära delen drivs i Distriktsveterinärernas regi. Vi har en mobil röntgen samt även en enkel hästfilial där vi kan ta emot framför allt hästtänder, vaccinationer och besiktningar. Planen är att i framtiden även kunna göra hältutredningar där.

 

Hos oss kan du utvecklas i den riktning du vill inom smådjur, häst eller nötproduktion. Vi är ett glatt gäng och strävar efter att hjälpa varandra och utvecklas framåt. Vi har dessutom ett bra samarbete med våra andra två mottagningar i praktikområdet vilket ger en trygghet vid beredskap då man aldrig är ensam utan kan få hjälp eller råd av kollegan på grannmottagningen.

Vi är sju veterinärer, varav flera har arbetat här i nästan 10 år eller mer, och två djursjukskötare.

 

En dag hos oss

Tre dagar per vecka har vi en veterinärkollega inne på smådjur hela dagen, andra dagar bara på förmiddagen. Fältresorna rings in på telefontiden och tas om hand av jourveterinären samt ytterligare en fältveterinär. Övriga veterinärer har förbokade dagar där de antingen har besättningsbesök eller planerade hästresor. Efter telefontiden fördelas resorna och vi har ett kort avstämning tillsammans om hur dagen och kommande vecka ska läggas upp. Efter en kort fika åker veterinärerna ut på sina resor eller tar hand om smådjurspatienterna.

 

Vad kan Falköping erbjuda?

Falköping och Skaraborg har ett rikt utbud av både natur och kultur. Trandansen vid Hornborgasjön i april varje år är välkänd och där kan även andra fåglar beskådas. För den som är historieintresserad finns många fornlämningar att besöka.

 

Grevagården, där vår hästfilial ligger, är ett stort hästsportcentrum och det finns flera ridskolor i området.

Är du hundintresserad finns det två brukshundsklubbar i Falköping att välja mellan och en aktiv vallhundsklubb.

 

Falköping är en stad på drygt 30 000 invånare, i den större grannstaden Skövde tre mil bort finns högskola och en av flygvapnets anläggningar. Jönköping ligger sju mil bort och där finns också högskola och flera statliga verk. Bra pendlingsmöjligheter till Göteborg med tåg från både Falköping och Skövde.Det finns goda möjligheter att köpa en gård eller ett hus till riktigt bra pris inom området, men det är också relativt enkelt att hyra bostad i eller utanför Falköping.


 Se Falköping kommunslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för mer information.

 

 

Vill du veta mer om oss som arbetsplats? Ta gärna kontakt med mig.

Ylva ter Horst, klinikchef

010-122  91 66

Ylva.terHorst@dv.sjv.se