Jobba hos oss - Tibro

Välkommen till Distriktsveterinärerna Tibro

 

Vår verksamhet

I hjärtat av östra Skaraborg ligger Tibro omgiven av grannkommunerna Skövde, Hjo och Karlsborg.

Distriktsveterinärerna i Tibro tar hand om produktionsdjur och smådjur i Tibro, Skövde, Hjo och Karlsborgs kommuner. Vid mottagningen arbetar just nu fyra veterinärer, en legitimerad djursjukskötare och en allt-i-allo.

En av oss har doktorerat inom nöt och arbetar tillsammans med en annan kollega mycket med förebyggande nöthälsovård på gårdsnivå och är med i Distriktsveterinärernas nötarbetsgrupp. En annan arbetar mycket med hästtänder och är en del av hästarbetsgruppen. Ytterligare en kollega är specialinriktad på häst med flera år på hästklinik/djursjukhus bakom sig. Två gånger i månaden kommer även en mycket duktig smådjursveterinär för att utföra mer avancerade operationer och medicinska utredningar.

En dag hos oss

Vi har ett väl utvecklat samarbete med grannmottagningarna i praktikområdet, Falköping och Skara, och hjälps åt på jourer men även i det dagliga arbetet vid behov.

På mottagningen månar vi om varandra och våra kunder och just nu växer vi åt alla håll. Lantbrukets djur dominerar, främst nöt, men häst och framför allt smådjur ökar stadigt. Gruppens samlade kompetens tillsammans med en stabil bemanning ger oss möjlighet att dagligen utveckla mottagningen samtidigt som våra personliga intressen kan tillvaratas.

Vår vardag underlättas av vårt operationsrum för smådjursoperationer med full gasnarkos som är nytt för i år, vår mobila röntgen för undersökning av smådjur och häst samt vårt ultraljud för stordjursgynekologi. Vi har även blodanalysapparater (hematologi, kemi och CRP/SAA).

Vad kan Tibro erbjuda?

Tibrobygden kännetecknas av en levande landsbygd med närhet till både Tivedens lättillgängliga vildmark och Vätterns insjöbad och båtliv. I området finns flera ridskolor (Tibro, Mölltorp och Skövde) och även Grevagårdens hästsportcentrum där många tävlingar, utställningar och träningar sker. Brukshundsklubbar finns i både Tibro och Skövde.

Bara 15 minuter från Tibro ligger Skaraborgs största stad Skövde med ett bra utbud av kultur, nöjen och sport. Via västra stambanan tar du dig enkelt från Skövde till Göteborg på en timme och Stockholm når du på två timmar.

Se Tibro kommuns webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för mer information.

Vill du veta mer om oss som arbetsplats? Ta gärna kontakt med mig.

Ylva ter Horst, klinikchef

010-122  91 66

Ylva.terHorst@dv.sjv.se