Jobba hos oss - Skara

Välkommen till Distriktsveterinärerna Skara

 

Vår verksamhet

Vi är ett trevligt gäng på fem veterinärer och en djursjukskötare. I Skara har vi en blandad praktik där man får utvecklas inom många intressanta områden. Hos oss har vi allt från minkgårdar och planerade besök på mjölkgårdar till hästar och smådjur samt däremellan en hel del officiella uppdrag. Vi expanderar på smådjur och har ett bra samarbete med remissinstanser.

 

På smådjurssidan har vi ny utrustning som röntgen och blodanalysapparat samt en mycket kunnig smådjurskollega som jobbar hos oss en dag i veckan vilket har utvecklat oss mycket. Från att ha varit en mottagning där vi mest har behandlat enklare åkommor gör vi nu en hel del operationer och medicinska utredningar.


På häst gör vi en hel del tandundersökningar och en kollega har hästtänder som specialintresse. Vi har en mobil röntgen som vi delar med de två andra mottagningarna i praktikområdet, samt även en enkel hästfilial, Grevagården, där vi framförallt kan ta emot hästtänder, vaccinationer och besiktningar. Planen är att i framtiden även kunna göra hältutredningar där.

 

Hos oss kan du utvecklas i den riktning du vill inom smådjur, häst eller lantbrukets djur. Vi är ett glatt gäng som hjälper varandra i arbetet och vill utvecklas framåt. Vi har dessutom ett bra samarbete med de övriga två mottagningarna i praktikområdet vilket ger en trygghet vid beredskap då man som veterinär aldrig är ensam utan kan få hjälp eller råd av kollegan på grannmottagningen.


 En dag hos oss
Några dagar per vecka har vi smådjursmottagning med förbokade patienter. Fältresorna ringer in på telefontiden och tas om hand av jourveterinäreren samt ytterligare en fältveterinär.

 

Vissa veterinärer har förbokade dagar då planerade gris-, höns-, nöt- eller hästbesök bokas in. Efter telefontiden fördelas resorna och vi har ett kort möte för att stämma av hur dagen och kommande vecka ska läggas upp. Efter en kort fika åker veterinärerna ut på sina resor eller tar hand om smådjurspatienterna.


Vad kan Skara erbjuda? 
Skaraborg är en anrik kulturbygd i Arns fotspår med fina naturområden som till exempel Vallebygden, Kinnekulle och Hornborgasjön.

 

För den hästintresserade finns Skara hästland, Axevalla travbana och flera ridskolor i närområdet.


Skara är en anrik mysig gammal stad med en fin domkyrka och Skövde med både högskola och försvarsanläggning ligger bara en halvtimme bort. Det finns goda möjligheter att köpa en gård eller ett hus till riktigt bra pris inom området, men det går också relativt enkelt att hyra bostad i eller utanför Skara.

Se Skara kommuns webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för mer information.

 

 

Vill du veta mer om oss som arbetsplats? Ta gärna kontakt med mig.

Ylva ter Horst, klinikchef

010-122 91 66

ylva.terHorst@dv.sjv.se