Vårt uppdrag

Vi arbetar för att djuren ska må bra!

Med vår breda samlade kompetens och stora engagemang för djurens hälsa gör vi veterinärer, djursjukskötare, djurvårdare och administratörer vårt bästa för att du och dina djur ska få bästa tänkbara service och omvårdnad.

För lantbrukets djur, hästar och smådjur erbjuder vi kvalificerad allmänpraktik med tillgång till modern utrustning. Vi gör besök i ladugården, stallet eller tar emot besök på någon av våra mottagningar på utvalda orter runtom i landet. 

Distriktsveterinärerna har 500 veterinärer, djursjukskötare och djurvårdare, vi finns på cirka 80 platser i Sverige. Vi är en del av Jordbruksverket.

Arbetet innefattar djursjukvård för alla djurslag, förebyggande djurhälsovård genom planerade besök och beredskap för akuta sjukdomsfall och smittskydd dygnet runt, året om. Distriktsveterinärerna har officiell status. Det innebär att vi bland annat kan utfärda internationella intyg enligt gällande EU-krav och utför gränskontrolluppdrag. För en god djurhälsa arbetar vi allt mer med förebyggande djurhälsovård.

Vi arbetar ständigt med att förbättra oss inom våra ledområden som är kompetens, engagemang och tillgänglighet.

2017 utförde Distriktsveterinärerna 323 725  förrättningar. En förrättning är ett uppdrag av kund, som utförs av statligt anställd distriktsveterinär eller leg. djursjukvårdare/djurvårdare under distriktsveterinärs ledning.