Jobba hos oss - Hede

Välkommen till Distriktsveterinärerna Hede

Vår verksamhet

Vår mottagning ligger i Hede, men vi har även filialer i Sveg och Bruksvallarna. Vår verksamhet består till allra största delen av smådjur. Produktionsdjuren är inte så många i Härjedalen så dessa besöken blir få.

Vi finns naturnära i bra och fräscha lokaler som är väl anpassade till vår verksamhet. På mottagningen har vi operationssal med gasnarkos, tandröntgen och tandunit. Vi har också digital röntgen och ultraljudsutrusning för smådjur. Hos oss finns också ett eget laboratorium där vi gör de vanligaste analyserna själva.

I butiken säljer vi foder, schampon och djurtillbehör.

Vårt kundunderlag sysselsätter fyra veterinärer, en djursjukskötare och en djurvårdare. Större delen av personalstyrkan har jobbat länge inom Distriktsveterinärerna och vi har bred veterinärkompetens. Hos oss har vi även en veterinär som arbetar inom fiskhälsovården. Vi strävar efter ett öppet klimat där vi rådgör, stöttar och guidar varandra i det dagliga arbetet.

Som medarbetare har du varierande arbetsuppgifter. Vi fördelar dagarna på filialerna så jämnt som möjligt. En veterinär är alltid i beredskap och denna veterinären är så långt det är möjligt obokad vid dagens början – eftersom det under högsäsong (maj – oktober) ofta fylls på med många akuta fall. Närmsta remissinstans för stationärvård av smådjur ligger i Östersund vilket är drygt 15 mil från mottagningen.

Utmärkande hos oss är att vi gör mycket smådjurständer och kirurgi.

En dag hos oss

Vår arbetsdag sträcker sig normalt mellan 8 och 17. Vår telefontid är mellan 8-9, efteråt har vi några gånger per vecka pulsmöte för att stämma av kort inför dagen. Uppdelningen av dagens fall är oftast given, eftersom det i schemat redan bestämts vem som åker till filial, tar emot smådjur i Hede, eller är akutveterinär.

Under dagen svarar djurvårdare och djursjukskötare på inkomna samtal med akuta eller icke akuta frågor – och alla hjälps åt med att besvara frågor från kunderna.

Veterinärerna i beredskap har jouren och tar emot akuta samtal för häst och lantbrukets djur medan djurvårdarna svarar på de samtal som rör smådjur.

Vad kan området erbjuda?

Vi har gott om natur och ett stort utbud av friluftsaktiviteter i närområdet.

Närhet till fjällen och stora skidanläggningar som tex Vemdalen och längdspår finns det många av.

För mer information se www.herjedalen.selänk till annan webbplats

 

Vill du veta mer om oss som arbetsplats? Ta gärna kontakt med mig.

Marte Svedjesten, klinikchef

010-1228426, Marte.Svedjesten@dv.sjv.se