Jobba hos oss - Jämtland

Välkommen till Distriktsveterinärerna Jämtland

Vår verksamhet

Vår mottagning ligger i Brunflo.

Vi finns naturnära i fina och fräscha lokaler som är väl anpassade till vår verksamhet. På mottagningen har vi operationssal med gasnarkos, fullt utrustad tandmottagning med gasnarkos, tandröntgen och tandunit. Vi har också digital röntgen, ultraljudsutrusning för smådjur samt även bärbart ultraljud för nöt/häst. På vår hästavdelning har vi tvångsspilta och ridplan. Hos oss finns också ett eget laboratorium där vi gör de vanligaste analyserna själva.

I butiken säljer vi foder, schampon och djurtillbehör.

Vårt kundunderlag sysselsätter 11 veterinärer, tre djursjukskötare och en djurvårdare. Större delen av personalstyrkan har jobbat länge inom Distriktsveterinärerna och vi har bred veterinärkompetens inom flera områden. Vi strävar efter ett öppet klimat där vi rådgör, stöttar och guidar varandra i det dagliga arbetet.

Som medarbetare har du varierande arbetsuppgifter och ingen dag är den andra lik. Vi är alltid två veterinärer i beredskap, vilket kan vara en trygghet oavsett tidigare erfarenhet.

Utmärkande hos oss är att vi är duktiga på hästtänder och vi har ett stuteri som sköts av veterinärer med seminkompetens under sommarhalvåret. Vi gör också mycket smådjurständer och kirurgi. I gruppen har vi veterinär med utbildning inom kiropraktik och flera veterinärer med ViLA kompetens. Här finns också solid produktionsdjurskompetens och en av våra veterinärer är djurparksveterinär.

En dag hos oss

Vår arbetsdag sträcker sig normalt mellan 8 och 17. Vår telefontid är mellan 8-9, efteråt har vi pulsmöte för att stämma av kort inför dagen. Därefter fördelar vi dagens patienter och innan alla åker ut har vi en gemensam fikapaus. Under dagen tar vi emot patienter inne på mottagningen eller åker ut för akuta besök, besättningsbesök eller andra förbokade besök.


Veterinärerna i beredskap har jouren och tar emot akuta samtal för häst och lantbrukets djur medan djurvårdarna svarar på de samtal som rör smådjur.

Vad kan området erbjuda?

Vi har gott om natur och ett stort utbud av friluftsaktiviteter i närområdet.

I Vinterstaden Östersund som bara ligger 15km ifrån Brunflo finns ett rikt utbud av restauranger, bio, bowling, gym, teater.

Närhet till fjällen och anläggningar som Åre, Vemdalen och Bydalen. Längskidspår finns endast några kilometer från mottagningen.

Se www.ostersund.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och www.vinterparken.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för mer information

Vill du veta mer om oss som arbetsplats? Ta gärna kontakt med mig.

Marte Svedjesten, klinikchef

010-1228426, Marte.Svedjesten@dv.sjv.se