Jobba hos oss - Piteå Älvsbyn

Välkommen till Distriktsveterinärerna Piteå Älvsbyn

Vår verksamhet

Vi är en grupp på totalt fem veterinärer och en legitimerad djursjuksköterska. Mixen av olika åldrar, erfarenhet och kompetens gör att vi kompletterar varandra bra och bidrar till vår goda stämning i gruppen.

Fördelningen av patienter är ungefär 60 % smådjur och 40 % fältdjur. I Älvsbyn har vi bland annat gasnarkos, röntgen och blodprovsapparat. Vi gör ingrepp såsom kastration hankatt, honkatt, tikar, hanhundar och hankaniner, medicinska utredningar och enkla hudtumörer. På Piteås mottagning gör vi enklare smådjursbehandlingar. På fältsidan för vårt distrikt jobbar vi ca 50 % med mjölkproduktion, både akut och med förebyggande verksamhet. Resterande del består av köttproduktion, häst och mindre lantbruksdjur.

En dag hos oss

Hos oss har du möjlighet att jobba med många olika djurslag, allt från kor till hamstrar, så här är ingen dag är den andra lik. En dag kan bestå i bokade smådjursbesök på förmiddagen och en hingstkastration på eftermiddagen.

Då våra djurslag varierar så pass mycket har vi bred kompetens på mottagningarna och det finns möjlighet till att utveckla många olika områden.

Vår goda sammanhållning hjälper oss att lösa problem i vardagen och vi stöttar och backar upp varandra i alla lägen. Mottagningarna är små och vi värdesätter det personliga mötet vilket gör att kunderna och patienterna trivs och känner sig sedda. Det medför också att vi har privilegiet att följa våra patienter redan från födseln.

Vad kan Piteå och Älvsbyn erbjuda?

Vi är stolta över vår fantastiska natur, varför inte besöka Europas största oreglerade fors, Storforsen eller paddla havskajak i skärgården? Fiskemöjligheterna väntar runt knuten likaväl som närheten till flygplats och tåg. Vi har också många fina golfbanor i geografin. Här har vi kulturevenemang både vinter och sommar. I området finns bra skolor, köpcenter, sjukhus mm.

Läs gärna mer på www.pitea.se/länk till annan webbplats och www.alvsbyn.se/länk till annan webbplats.

Vill du veta mer om oss som arbetsplats? Ta gärna kontakt med mig.

Linda Callenberg, klinikchef

010-122 81 68

linda.callenberg@dv.sjv.se