Distriktsveterinärerna logotyp

Du har inga favoriter

Distriktsveterinärerna logotyp

Vi arbetar som vanligt i en ovanlig situation

Sverige rustar sig för att möta konsekvenserna av ett större utbrott av Covid-19. Allt fler människor påverkas nu i sin vardag av de begränsningar som införs stegvis för att minska smittspridningen och plana ut toppen av sjukdomsfall, så att vården hinner med.

Hos oss på Distriktsveterinärerna följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer. Just nu bedriver vi normal verksamhet på våra mottagningar och i fält med få undantag. Naturligtvis blir även djurvårdspersonal förkylda och nu stannar vi hemma vid minsta symptom, som alla andra inom vården och övriga samhället.

Nyckelpersoner i samhället

Vår verksamhet bedrivs dygnet runt över hela landet under ett statligt uppdrag kring smittskydd och djurskydd. Både dagtid och när våra mottagningar stängt för dagen finns alltid en veterinär i beredskap för akut sjuka djur.

När sjukfrånvaron vid en mottagning blir hög, kan vi samarbeta med andra Distriktsveterinärmottagningar i närheten och hjälpa varandra, för att du som kund ändå ska få hjälp med ditt akut sjuka djur.

Prioritering av fall

Nu i Covid-19 tider, liksom alltid, görs en medicinsk bedömning av varje fall och därefter en prioritering. I akuta lägen prioriteras smittskyddsarbete, djurskydd, livsmedelsproducerande djur, akut sjuka hästar och statliga tjänstehundar.

Din Distriktsveterinär­mottagning

Information om öppettider och kontaktuppgifter hos din närmsta mottagning hittar du HÄR

Vi påminner och tjatar lite om Folkmyndighetens hygienriktlinjer LÄNK HÄRlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, för nu måste vi tänka på varandra och tillsammans göra allt vi kan för att minska smittspridningen. Då ökar även möjligheterna för att djurvårdspersonalen kan ta hand om våra sjuka djur.

Välkommen till oss!

Här finns vi

DISTRIKTSVETERINÄRERNA