Distriktsveterinärerna logotyp

Du har inga favoriter

Distriktsveterinärerna logotyp

Invasionen av Ukraina

Människor flyr undan krigets Ukraina och många tar med sig sina sällskapsdjur.

Information om vad som gäller vid införsel av djur till Sverige från Ukraina finner du på Jordbruksverkets hemsida.

Hemsidan uppdateras kontinuerligt.

Hundar, katter och andra sällskapsdjur från Ukraina

Många människor flyr från Ukraina med sina sällskapsdjur. Det finns regler för att ta in djur till Sverige men just nu råder force majeure-undantag för sällskapsdjur som kommer med sina ägare från Ukraina. Vilka åtgärder som är nödvändiga bedöms från fall till fall.

Läs mer om hundar, katter och andra sällskapsdjur från Ukraina (länk till Jordbruksverket.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hästar från Ukraina

Det finns regler för att ta in hästar till Sverige från Ukraina. Om du redan har tagit emot en ukrainsk häst som saknar hälsointyg måste du omedelbart kontakta Jordbruksverket.

Läs mer om om införsel av hästar från Ukraina (länk till Jordbruksverket.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information till veterinärer om djur från Ukraina

Här kan du som är veterinär läsa om vad som gäller för djur från Ukraina och hur du ska hantera dem som du kan komma i kontakt med på din mottagning. Här finns också blanketter och dokument på flera språk som kan användas för att samla information om djuren från djurägaren, och informationsmaterial att lämna ut. Sidan uppdateras löpande.

Länk till information till veterinärer om djur från Ukraina (länk till Jordbruksverket.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.