Distriktsveterinärerna logotyp

Du har inga favoriter

Distriktsveterinärerna logotyp

Jordbruks­verkets generaldirektör: Jag är stolt över Distrikts­veterinärerna

Jordbruksverket är regeringens expert- och förvaltningsmyndighet inom jordbruk, fiske och landsbygdsutveckling. Maten, djuren, miljön och klimatet är frågor som berör alla. Som förvaltningsmyndighet innebär det bland annat att Jordbruksverket har ett samlat ansvar för hela Sveriges djurhållning. De har också en central roll i landsbygdens utveckling. Att Distriktsveterinärerna är en del av det innebär att varenda en av organisationens medarbetare bidrar till ett långsiktigt hållbart samhälle.

Kategori: Beredskap 24/7

I rollen som generaldirektör för Jordbruksverket är Christina Nordin chef för Distriktsveterinärerna.

Distriktsveterinärerna är en väldigt viktig del av Jordbruksverket och för att vi ska klara det uppdrag vi har att bedriva akut djursjukvård, förebyggande djurhälsovård och ha beredskap för sjukdomsfall och smittskydd. Dygnet runt och året om i hela landet, säger Christina Nordin.

I och med nya sätt att leva och bo och nya processer för att producera livsmedel, är samhället i ständig förändring. Mitt i detta står Distriktsveterinärerna, redo att se till att alla djur ska få förutsättningar att leva ett så sunt och tryggt liv som möjligt – oavsett om det är på landet eller i staden. Christina Nordin menar att det samhällsuppdraget kommer att vara minst lika viktigt och relevant i framtiden som det har varit historiskt. Tillsammans har Jordbruksverket och Distriktsveterinärerna en självklar roll för att samhället ska kunna hantera situationer då beredskapen höjs.

När djurägare runt om i landet ringer till Distriktsveterinärerna finns det alltid någon som svarar.

Den starka nationella beredskapen för djur- och smittskydd gör rollen som distriktsveterinär unik. Att få vara en del av det är väldigt fint, det är något jag är stolt över, säger Christina Nordin.