Distriktsveterinärerna logotyp

Du har inga favoriter

Distriktsveterinärerna logotyp

Nyhet 5

Under sommaren minskar öppettiderna på djursjukhusen och därmed tillgängligheten till djursjukvård.

Kategori: Beredskap 24/7

Vårt uppdrag

Distriktsveterinärerna har ett statligt uppdrag kring landets smittskydd och djurskydd för samtliga djurslag. Genom oss finns tillgång till veterinär service i hela landet för alla djur på en primärvårdsnivå.

Vi kommer att göra vårt yttersta för att ge råd, göra en första bedömning, behandla klart det vi kan eller stabilisera ett allvarligt läge för vidare transport om det är möjligt, säger Anna Norlin, överveterinär smådjur hos Distriktsveterinärerna.

Distriktsveterinärerna kan inte ersätta specialistdjursjukvården som bedrivs på de stora djursjukhusen. Djursjukhusen är våra remissinstanser när djuren är så allvarligt sjuka att de behöver inneliggande vård, avancerad kirurgi eller liknande.

Vi rustar oss för att hjälpa till

Då tillgången på vårdplatser för avancerad akutsjukvård för på djursjukhusen nu minskar under sommaren, kommer förutsättningarna att se annorlunda ut för oss alla.

  • Många djurägare kommer vara tvungna att åka längre för att få vård till sitt djur.
  • Väntetider för att få vård kommer bli längre
  • På Distriktsveterinärerna kommer vi möta fler allvarligt sjuka djur som annars skulle åkt till ett djursjukhus.

Det ställer utökade krav på oss och vi måste prioritera hårt i vår verksamhet. Vi prioriterar därför akut sjuka djur och minskar eller senarelägger utbudet på förebyggande vård som t.ex. icke akut tandvård, besiktningar, intyg mm.

Vi Distriktsveterinärer är allmänpraktiker och organisationen rustar sig nu för att möta de utmaningar personalen ställs inför på bästa sätt. Mottagningarna har lite olika inriktningar. På många av dessa görs idag mycket inom kirurgi och det finns en vana att utföra både akuta och planerade operationer. Den organisatoriska kompetensen ska vi använda när det är möjligt och förutsättningarna de rätta.

Med de resurser, kompetens och utrustning vi har, så kommer vi på Distriktsveterinärerna att hjälpa patienter och djurägare så gott vi bara kan.

Vi ber bara om extra förståelse och tålamod den här sommaren.