Distriktsveterinärerna logotyp

Du har inga favoriter

Distriktsveterinärerna logotyp

Prisexempel ögonproblem katt

Något som verkar enkelt kan kräva mer än vad du tror! Hur kunde egentligen räkningen för Missan landa på 2 590 kr?

Missan kom in idag på morgonen och knep med ett öga.

Hur går matematiken ihop? Så här har vi räknat!

När vi behandlar ett sjukt djur har varje åtgärd ett fast pris, och totalpriset på din räkning kommer att bero på vilka åtgärder eller vilken kombination av åtgärder man behöver utföra när ditt djur blir sjukt. Därför kan priset på räkningen för exempelvis en behandling av ett öga skilja sig åt, helt enkelt för att förutsättningarna är olika.

Med åtgärd menar vi något vi undersöker eller utför som syftar till att försöka avhjälpa ett problem, eller lindra ett symptom

I exemplet genomförs besöket på dagtid en vardag, och vi har kombinerat följande åtgärder och räknat så här:

Akutavgift Öppnas i nytt fönster., grundavgift Öppnas i nytt fönster. och undersökning och behandling av öga i nivå 2. Eventuella läkemedel för behandlingen på kliniken tillkommer. Behöver vi skriva ett recept på läkemedel för behandling hemma ingår det.

Om besöket skett på en lördag klockan 14, debiteras även beredskapstaxa Öppnas i nytt fönster. och kostnad för veterinärens resa till mottagningen Öppnas i nytt fönster.. Totalpriset på fakturan i exemplet hade då blivit 4 532 kr plus resan.

Det specifika djurets situation eller problem kan påverka priset

Priserna på vår webbplats gäller i normalfallet och när det är en okomplicerad sjukdomsbild. Besök med djur som har komplexa skador eller tillstånd som försvårar ett ingrepp eller innebär en ökad risk, kan tyvärr blir dyrare än det pris som står här på webbplatsen. I vissa fall kan det tillkomma avgifter, till exempel beredskapstaxa eller resekostnader. Vårt mål är att all information skall vara aktuell och korrekt, men ibland blir det fel. Prisjusteringar sker löpande och vi reserverar oss därför för prisförändringar och eventuella felskrivningar.

Faktorer som påverkar den totala kostnaden för besöket