Distriktsveterinärerna logotyp

Du har inga favoriter

Distriktsveterinärerna logotyp

Officiella intyg

För att utfärda export-intyg via Traces-systemet behöver vi vissa uppgifter.

Kontakta först din mottagning för att boka tid för utfärdandet. Fyll sedan i uppgifterna nedan och skicka till din mottagning innan du träffar veterinären, senast 48 timmar innan.

OBS! I samband med att nya regler börjar gälla den 1 oktober rekommenderar vi att vara ute i mycket god tid innan du behöver ditt intyg. 2-3 veckor om det är första gången du ska resa med ett djur från en anläggning eller med en ny transportör då det är en handläggningstid på runt 2 veckor för registrering av nya anläggningar och transportörer.

Om fler än ett djur ska transporteras, ladda ner dokumentet "Identifiering av djur" HÄRWord och fyll i. Bifoga längst ner på sidan.

Hästar som reser – Det är viktigt att Du som djurägare tar reda på kraven i mottagarlandet!

Med anledning av att allt fler mottagarländer inom EU applicerar ny lagstiftning och kräver ett hälsointyg i Traces, så utgår vi på Distriktsveterinärerna från att din häst behöver ett hälsointyg utfärdat i Traces. Då bemannar vi med rätt kompetens och avsätter lite mer tid för detta.

Vi kan, om mottagarlandet godkänner det, även använda ett utlåtande om hälsotillstånd, pappersintyg, fram till den 17 oktober 2021. Hästen måste då vara framme på slutdestination inom EU senast 17 oktober. Finns risk för att man inte kommer fram i tid, rekommenderar vi att intyg ställs ut i Traces!

Det är därför viktigt att du som skickar eller reser med hästen alltid på förhand kontrollerar med mottagarlandet vad de kräver för typ av intyg innan tid bokas hos oss för utfärdande av intyg.

När du vet vad som behövs:

  • Kontakta din Distriktsveterinärmottagning och boka tid
  • Fyll i blankett med uppgifter vi behöver för att utfärda ditt intyg och skicka till mottagningen senast 48 timmar före avresa (se information ovan om att vi kan behöva ha informationen tidigare)

Information om AHL uppdateras kontinuerligt på Jordbruksverkets.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Blanketten hittar du nedan.

Formulär för officiella intyg

Avsändare (den som skickar djuren/produkten)
Ursprungsort (där djuren/produkten lastas om detta avviker från ovan)
Mottagare (den person/företag som är ansvarig mottagare)
Destinationsort (där djuret lastas av om detta avviker från ovan)
Identifiering av djur/produkt (vid flera djur/produkter, ladda ner dokumentet överst på sidan och bifoga ifyllt)

Kön
Kön
Transportör (den som äger bilen som transporterar djuret)Registrering som transportör är separat från tillstånd att transportera djur, och görs via Jordbruksverket.

Transportmedel


Avresa
Avresedatum * (obligatorisk)
AvresedatumRutt