Distriktsveterinärerna logotyp

Du har inga favoriter

Distriktsveterinärerna logotyp

Kolik prisexempel häst

Något som verkar enkelt kan kräva mer än vad du tror! Hur kunde egentligen räkningen för Kottens kolikbehandling landa på 6 042 kr?

Du har precis kommit hem från jobbet, och hittar din häst Kotten svettig och lerig i hagen. Fodergivan från lunchen är oäten, och Kotten sparkar sig mot magen, han verkar ha ont. Hjälp – har Kotten kolik?

Hur går matematiken ihop? Så här har vi räknat!
När vi behandlar ett sjukt djur har varje åtgärd ett fast pris, och totalpriset på din räkning kommer att bero på vilka åtgärder eller vilken kombination av åtgärder man behöver utföra när ditt djur blir sjukt. Därför kan priset på räkningen för exempelvis en kolikbehandling skilja sig åt, helt enkelt för att förutsättningarna är olika.

Med åtgärd menar vi något vi undersöker eller utför som syftar till att försöka avhjälpa ett problem, eller lindra ett symptom.

I exemplet genomförs besöket på dagtid en vardag, och vi har kombinerat följande åtgärder och räknat så här:

Akutavgift, Öppnas i nytt fönster. 60 minuters resa, Öppnas i nytt fönster. grundavgift Öppnas i nytt fönster. och kolikbehandling i nivå 2 Öppnas i nytt fönster. inklusive sedering (lugnande). Ytterligare läkemedel vid behandlingstillfället tillkommer. Behöver vi skriva ett recept för fortsatt behandling ingår det.

I det här exemplet blir vi kvar ett tag (upprepade status kontroller) vid behov sondar vi och/eller rektaliseras hästen. Vi ger också dropp.

Hade besöket utförts på en lördag klockan 14, debiteras även beredskapstaxa Öppnas i nytt fönster. och totalpriset på fakturan i exempelt hade då blivit 10 228 kr.

Det specifika djurets situation eller problem kan påverka priset

Priserna på vår webbplats gäller i normalfallet och när det är en okomplicerad sjukdomsbild. Besök med djur som har komplexa skador eller tillstånd som försvårar ett ingrepp eller innebär en ökad risk, kan tyvärr blir dyrare än det pris som står här på webbplatsen. I vissa fall kan det tillkomma avgifter, till exempel beredskapstaxa eller resekostnader. Vårt mål är att all information skall vara aktuell och korrekt, men ibland blir det fel. Prisjusteringar sker löpande och vi reserverar oss därför för prisförändringar och eventuella felskrivningar.

Faktorer som påverkar den totala kostnaden för besöket