Distriktsveterinärerna logotyp

Du har inga favoriter

Distriktsveterinärerna logotyp

Nyår kommer mycket snabbare än DU tror. I år också!

Jul- och nyårshelgerna är för många hundar en enda lång plåga. Fyrverkerier och smällare briserar när de minst anar det. En del hundar lever i en mardröm från december till februari, medan andra bara är lite oroliga på själva nyårsafton.

Det finns i dag studier som visar att smärta ökar risken för ljudkänslighet och ljudrädsla. Därför är det extra viktigt att ta reda på om din hund tex har ont i sina leder på grund av åldersförändringar som artros, eller har någon annan smärta.

Alla hundar som visar någon typ av oro eller rädsla för fyrverkerier och skott borde få hjälp genom rätt träning, medicinsk undersökning och vid behov även tillgång till lugnande läkemedel för att lindra sin rädsla och eventuella smärta. Detta dels då rädslan i sig är ett lidande, men dels också eftersom rädslan tenderar att bli värre och värre för varje år om vi som hundägare inte åtgärdar den.

Starta träningen direkt! Du kanske inte hinner få hunden helt orädd för ljud till detta nyårsfirande, men du hinner en bra bit på väg och till nästa år kanske din hund slipper sin rädsla. Bra träningshjälp kan tex fås på facebooksidan Noise Fear Buddies.

Ring oss så kan du få mer tips om hur du bäst hjälper din bästa vän att klara nyårsfirandet.