Distriktsveterinärerna logotyp

Du har inga favoriter

Distriktsveterinärerna logotyp

Resa utanför EU med din hund och katt

Det finns inga gemensamma krav för att få resa med en hund, katt eller iller till ett land utanför EU. Du måste därför själv kontrollera vilka krav som ställs.

Mottagarlandets införselkrav

Du ska kontrollera vilka krav som finns i det land som du ska resa med ditt djur till. Detta kan du göra genom att kontakta veterinärmyndigheten i mottagarlandet och be om skriftlig information om vad som krävs. På så sätt får du veta om mottagarlandet har några krav på exempelvis särskilda intyg, provtagningar, avmaskning eller andra behandlingar. Du kan läsa mer om hur du går tillväga i vår broschyr Ska din hund eller katt resa till ett land utanför EU.

Om du ska resa till Norge bör du alltså läsa på den norska myndigheten Mattilsynets hemsida. Du hittar en länk till Mattilsynet under Mer information. Där finns bland annat information om krav på avmaskning av hundar mot dvärgbandmask.

Eventuell avregistrering i hundregistret

Ska du resa med en hund från Sverige till ett land utanför EU med avsikt att flytta dit? Då ska du komma ihåg att avregistrera hunden i det centrala hundregistret.


Källa: Jordbruksverket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.