Distriktsveterinärerna logotyp

Du har inga favoriter

Distriktsveterinärerna logotyp

Leg djursjukskötare smådjur till Distriktsveterinärerna Stenungsund

Arbetsuppgifter

Som leg djursjukskötare hos oss jobbar du på daglig basis i team med veterinär, djurvårdare och receptionist antingen på operation eller poliklinik på smådjurskliniken. Du har tillsammans med ditt team ansvar för att utföra de arbetsuppgifter som behövs under dagen och arbetar prestigelöst med målet att våra patienter, kunder och inte minst vi själva ska trivas, må bra och ha kul på jobbet varje dag. En av dina huvuduppgifter kommer bli att planera och ansvara för dina narkospatienter och tillsammans med erfarna kollegor bidra till utvecklingen av vår verksamhet på det området. Här hjälps alla åt med stort som smått så arbetsuppgifterna varieras med att bland annat hålla narkoser, utföra PTR, ta blodprover, svara i telefon, ta emot kunder och städa under och efter dagens arbete m.m. Vissa dagar har du ansvar över en egen bokningslista som kan innehålla t ex vaccinationer, hankattskastrationer, seriebehandlingar mm. Vi jobbar kontinuerligt med kompetensutveckling och att du utvecklas på ditt arbete ser vi som vår bästa investering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad djursjukskötare eller djurvårdare nivå 3. Erfarenhet inom anestesiområdet är meriterande, men även den som är nyare i sin yrkesroll är välkommen att söka då det finns erfarna kollegor att lära av. Det är även meriterande om du har vana att arbeta med tandpatienter och kan röntgen och PTR .
Du behöver vara flexibel då dagen inte alltid blir som man tänkt sig när man jobbar med djur och deras anhöriga i en akutverksamhet, att man ibland måste planera om och tänka till.
Den vi söker ska ha lätt för att lära och kommunicera, vara serviceinriktad, ha en god samarbetsförmåga och tycka om att arbeta i team. Du ska också trivas med kundkontakter och brinna för att arbeta både för kundernas och djurens bästa.

Att du trivs med att arbeta när det är mycket att göra och att du även kan arbeta självständigt är ett krav.

B-körkort är krav.

Vi fäster stor vikt personlig lämplighet.

Anställningsform

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Arbetstid: Dagtid
  • Tillträde: Enligt överenskommelse
  • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Om Jordbruksverket

För att alla djur i Sverige ska få förutsättningar att leva ett så bra liv som möjligt finns Distriktsveterinärerna. Med beredskap dygnet runt, mottagningar över hela landet och unik kunskap om djurhälsa bidrar vi till sundare djur och ett tryggare liv. Vi arbetar med privatpersoner, företag och myndigheter och vi erbjuder tjänster för akut djursjukvård, smittskydd samt förebyggande insatser för en god djurhälsa. Vi är en del av Jordbruksverket.

Vi står upp för en etisk djursjukvård, vi är engagerade och gör det lilla extra för kunden eller en kollega. Vi gör skillnad och skapar värde i varje kundmöte. Med djuren och djurägarna i fokus arbetar vi tillsammans för att ständigt förbättra oss och vårt arbetssätt. Alltid med fötterna på jorden och hjärtat på rätt ställe.

Vill du vara med och skapa samhällsnytta? Ta chansen att jobba inom en unik och varierande verksamhet där du får vara med och göra skillnad.

I Stenungsund har vi en blandad praktik med många olika djurslag. Fördelningen är ca 40% smådjur och 50% häst och 10% produktionsdjur. På smådjur gör vi allt från förebyggande vård till utredningar, operationer i en välutrustad operationssal och tandbehandlingar med gasnarkos i vårt nybyggda tandrum. På produktionsdjur jobbar vi bland annat med kastrationer, avhorningar, provtagningar m.m. På häst kan det t.ex. vara tandbehandlingar, hältutredningar, kastrationer, vaccinationer och besiktningar. Den välutrustade hästkliniken är under utbyggnad och kommer att stå färdig till hösten 2024. Därmed frigörs utrymme för vår smådjurverksamhet som är under expansion. Det finns blodanalysmaskiner i ett mindre lab.

På mottagningen är vi idag 12 st veterinärer, 2 st legitimerade djursjukskötare samt 5st djurvårdare varav en djurvårdare nivå 3.

Ansökan

  • Sista ansökningsdag: 2024-05-31
  • Arbetsgivarens referensnummer: 7.1.6-06821/2024

Vi bryr oss om vår personal. Därför ger vi alla medarbetare inom Distriktsveterinärerna möjlighet att ta del av olika förmåner. Några exempel är 28-35 dagar semester beroende på din ålder, löneväxling, friskvårdsbidrag och företagshälsovård. För dig som förälder har vi bra villkor för att hitta en bra balans mellan arbetsliv och familjeliv, vi erbjuder bland annat föräldrapenningtillägg och möjlighet att reducera din arbetstid fram till dess att barnet är tolv år.

Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare.

Vårt arbetsspråk är svenska och våra tjänster kräver att du behärskar svenska i både tal och skrift.

Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har Distriktsveterinärerna tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Hos Distriktsveterinärerna använder vi e-rekrytering genom Offentliga Jobb för att effektivisera och kvalitetssäkra arbetet med ansökningshandlingarna. När du en gång fyllt i dina uppgifter kan du enkelt söka andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.

Tack för att du söker genom Offentliga Jobb!