Distriktsveterinärerna logotyp

Du har inga favoriter

Distriktsveterinärerna logotyp

Välkommen till oss i Södra Dalarna

Vår mottagning ligger i Hedemora som är en mysig småstad omgärdad av vacker natur som lockar till promenader, ridning och skidturer. Romme alpin med fina skidbackar är en dryg halv timme borta med bil och till Uppsala tar du dig i en timme och en kvart med tåg.

Vi är ett härligt gäng om 6 veterinärer och 2 sköterskor. Vi jobbar med alla djurslag. En vanlig dag har vi en och ibland två veterinärer, en leg sköterska och en djurvårdare på smådjursmottagningen och två veterinärer i fält. Mottagningen är väl utrustad med röntgen och ultraljud och tandutrustning för smådjur. Ute i fält jobbar vi ungefär lika delar med lantbruksdjur och häst. Det är högt i tak, vi hjälps åt och det finns alltid en kollega att bolla med. Du har möjlighet att jobba brett men också att inrikta dig i det djurslag du trivs bäst med.

Vi har mycket att göra på beredskapen. Det är mest häst på beredskapen och efter några pass har du förmodligen träffat fler kolikhästar än på hela utbildningen – och fått uppleva glädjen när man kan göra skillnad för det sjuka djuret och den oroliga djurägaren. Vi kör en beredskapsmodell där du har beredskap fyra vardagsnätter i rad och är ledig dagtid hela den veckan. Helgberedskapen brukar vi dela i två pass. Självklart schemalägger vi arbetsbefrielsedagar i anslutning till beredskapen för att säkra den viktiga återhämtningen. Vi har stor hjälp av beredskapstelefonen som besvarar alla samtal, koordinerar resor mellan mottagningar och kontaktar veterinären när det behövs.

Du är jättevälkommen att komma och hälsa på oss och se hur vi har det i Södra Dalarna!