Distriktsveterinärerna logotyp

Du har inga favoriter

Distriktsveterinärerna logotyp

Veterinär till Vimmerby/Västervik

Arbetsuppgifter

På våra mottagningar i Vimmerby och Västervik har vi digital röntgen, blodanalysapparater och tandunit. Vi jobbar i team med veterinärer, leg djursjukskötare och djurvårdare där vi alla har en viktig roll att fylla!
Vi arbetar till 70-80 procent med smådjur och resten nöt/ får och häst. Vår smådjursverksamhet ökar, och vi har fräscha ändamålsenliga lokaler, där vi kan fortsätta att utveckla vår smådjurverksamhet.
Vi arbetar med beredskap där vi möter akut sjuka djur av alla möjliga slag. Distriktsveterinärernas organisation arbetar ständigt framåt med att underlätta nattberedskapen för den enskilde veterinären utan att för den skull minska servicen till djurägarna. På fält och under beredskap samarbetar mottagningarna i Vimmerby och i Västervik, och vårt arbetsområde sträcker sig från Astrid Lindgrens hembygd runt Vimmerby i väster till den vackra Tjust skärgård i öster. I norr har vi det fagra landskapet runt Åsunden. I söder sträcker sig beredskapsområdet ner till Oskarshamn/ Högsby. Eftersom området är stort så det är ett plus om du tycker om att köra bil.

Kvalifikationer

Vi söker en veterinär som tillsammans med sina medarbetare vill driva verksamheten framåt, mot gemensamt satta mål. För oss är det viktigt att vara en aktiv del i arbetslaget och vi delar gärna med oss av vår kompetens och våra erfarenheter i utvecklingssyfte. Våra kunder är det viktigaste vi har och vi ser att du har både viljan att utvecklas och har förmågan att prioritera dina arbetsinsatser utifrån verksamhetens och mottagningens behov. Vi lägger därför stor vikt vid god samarbetsförmåga, personlig lämplighet och social kompetens. Att aktivt bidra till att skapa ett välfungerande team är en viktig egenskap hos den vi söker.
Eftersom vi är en händelsestyrd verksamhet ser vi också att det är viktigt med ett flexibelt synsätt och att vara självgående i dina arbetsuppgifter.
Brinner du för smådjursverksamhet är det här chansen för dig eftersom vi har en smådjursspecialist i Vimmerby som kan agera som mentor. Det är även en nödvändighet att du gillar att arbeta med varierade djurslag såsom nötkreatur, får och hästar, eftersom samtliga veterinärer bör kunna delta i beredskapstjänstgöringen. Det finns även möjlighet att utvecklas inom häst eftersom vi har många hästar i området, och även en liten hästklinik i Vimmerby.

Svensk veterinärlegitimation och B-körkort är ett krav.
Tidigare arbete inom Distriktsveterinärerna är meriterande.
Varmt välkommen med din ansökan till oss i Vimmerby/ Västervik!

Anställningsform

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Arbetstid: Schema
  • Tillträde: enligt överenskommelse
  • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Om Jordbruksverket

Är du beredd att jobba i en samhällsbärande verksamhet? Då är detta kanske en spännande utmaning.

För att alla djur i Sverige ska få förutsättningar att leva ett så bra liv som möjligt finns Distriktsveterinärerna. Med beredskap dygnet runt, mottagningar över hela landet och unik kunskap om djurhälsa bidrar vi till sundare djur och ett tryggare liv. Som distriktsveterinärer arbetar vi på uppdrag av privatpersoner, företag och myndigheter. Vi erbjuder samhällsbärande tjänster för akut djursjukvård, smittskydd och förebyggande insatser för en god djurhälsa. Alltid med fötterna på jorden och hjärtat på rätt ställe. Distriktsveterinärerna är en del av Jordbruksverket.

Ansökan

  • Sista ansökningsdag: 2024-08-05
  • Arbetsgivarens referensnummer: 7.1.6-10850/2024

Vi bryr oss om vår personal. Därför ger vi alla medarbetare inom Distriktsveterinärerna möjlighet att ta del av olika förmåner. Några exempel är 28-35 dagar semester beroende på din ålder, löneväxling, friskvårdsbidrag och företagshälsovård. För dig som förälder har vi bra villkor för att hitta en bra balans mellan arbetsliv och familjeliv, vi erbjuder bland annat föräldrapenningtillägg och möjlighet att reducera din arbetstid fram till dess att barnet är tolv år.

Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare.

Vårt arbetsspråk är svenska och våra tjänster kräver att du behärskar svenska i både tal och skrift.

Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har Distriktsveterinärerna tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Hos Distriktsveterinärerna använder vi e-rekrytering genom Offentliga Jobb för att effektivisera och kvalitetssäkra arbetet med ansökningshandlingarna. När du en gång fyllt i dina uppgifter kan du enkelt söka andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.

Tack för att du söker genom Offentliga Jobb!